Siirry suoraan sisältöön

Löydät meidät KIERTO 100 -listalta!

Olemme mukana KIERTO 100 -listalta!

KIERTO 100 on lista Pirkanmaalla toimivista, kiertotaloutta hyödyntävistä yrityksistä, ja se kuuluu osana Tampereen Kaupungin koordinoimaan KIERTO -hankkeeseen.

KIERTO -hankkeen on tarkoitus edistää kiertotaloutta Pirkanmaalla, ja lisätä siihen liittyvää osaamista sekä työpaikkoja.

Meille kiertotalous on ollut alusta saakka toiminnan kivijalka. Hienoista korulauseista ja lennokkaista ohjelmista huolimatta, kyse on arkisista ja helpoista asioista, ja varsin yksinkertaisista valinnoista.

Mitä kiertotalous on?

Sitä, että käytetään jo olemassa olevaa – sellaisenaan tai raaka-aineena. 

Helpoimmillaan, kun hankitaan uutta tavaraa, ostetaan uuden sijasta kierrätettyä. Monet huonekalut kestävät hyvinä vuosia ja vuosia, varsinkin kun niitä välillä muistaa hoitaa. Kun on mööpelin vaihdon aika, liikkeen sijasta kannattaa silmätä, löytäisikö sopivaa käytettynä.

Samoin, kun on aika siivota ja heittää pois rikkinäistä ja käyttökelvotonta tavaraa, huolehditaan ne oikeisiin paikkoihin. Metsäautoteiden pientareet ja lähiöiden kierrätyspisteet eivät ole loppusijoituspaikkoja sohville ja jääkaapeille – ne kuuluvat aivan toisaalle. Kiertotaloudessa romu on aarre; kierrättämällä vanhaa, saadaan raaka-ainetta uudelle.

Häijään Kuljetuspalvelu syntyi nimenomaan ratkomaan vertaiskauppaan ja kaatopaikkakuljetuksiin liittyviä arkisia kuljetuspulmia. Varsinkin hieman suurempien tavaroiden tai tavaramäärien kuljetukset ovat haastavia, mikäli itsellä ei ole sopivaa kalustoa kuljettamiseen, sekä innokasta kantoapua. Näihin ongelmiin me haluamme antaa helpon ratkaisun kuljetuspalveluillamme.

Helpoimmillaan kiertotalous on siis sitä, että unohdetaan turha kerskakulutus, ja huolehditaan rikkinäinen tavara oikeaoppisesti kierrätykseen.

Lue lisää:

Häijään Kuljetuspalvelu KIERTO 100 -listalla

Kaikki KIERTO 100 -listan yritykset

Tutustu Kierto -hankkeeseen